Σχέδια ανάπτυξης της Samsung μετά την πανδημία

Σε βιοφαρμακευτική και τεχνητή νοημοσύνη θα επενδύσει ο Ασιατικός κολοσσός στο άμεσο μέλλον.

Ο όμιλος Samsung θα επενδύσει 206 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για να επεκτείνει το αποτύπωμά του σε βιοφαρμακευτικά, τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική στη μετά την πανδημία εποχή, ανέφερε η Samsung Electronics Co Ltd.

Ο γιγαντιαίος όμιλος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις έως το 2023 θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της παγκόσμιας θέσης του ομίλου σε βασικούς κλάδους όπως η κατασκευή τσιπ, ενώ θα του επιτρέψει να αναζητήσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέους τομείς όπως η ρομποτική και οι τηλεπικοινωνίες επόμενης γενιάς.

Η Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο, δήλωσε ότι ο όμιλος σχεδιάζει να εδραιώσει την τεχνολογία και την ηγεσία του στην αγορά μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Το σχέδιο είναι 30% μεγαλύτερο από την προηγούμενη τριετή στρατηγική της Samsung που είχε σχεδιαστεί το 2018. Ο όμιλος αποφάσισε να αυξήσει τις επενδύσεις του για να διατηρήσει την ηγεσία του στο χώρο της τεχνολογίας ειδικά κατά τη διάρκεια «καταστάσεων έκτακτης ανάγκης» στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η βιομηχανία τσιπ είναι η ασφαλεία της κορεατικής οικονομίας … Η επιθετική μας επένδυση είναι μια στρατηγική επιβίωσης με την έννοια ότι μόλις χάσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, είναι σχεδόν αδύνατο να επιστρέψουμε“, ανέφερε η Samsung Electronics σε ανακοίνωσή της.

Οι εταιρίες αντίπαλοι στον τομέα των τσιπ συμπεριλαμβανομένης της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd και της Intel Corp πραγματοποιούν μεγάλες επενδύσεις εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης τσιπ εντείνοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά των Τσιπ.

Ο όμιλος Samsung έχει 59 θυγατρικές με περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 457 τρισεκατομμυρίων γουόν, σύμφωνα με την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Νότιας Κορέας.

Το επενδυτικό σχέδιο ανακοινώθηκε μία εβδομάδα αφότου ο ηγέτης του Ομίλου Samsung, Τζει Λι αποφυλακίστηκε με αναστολή μετά από καταδίκες για δωροδοκία και υπεξαίρεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ