Εκρηκτική ανάπτυξη στις ανέπαφες συναλλαγές – Στα 1,6 τρισ. δολάρια έως το 2024!

Σύμφωνα με δεδομένα της BuyShares.co.uk, οι ανέπαφες πληρωμές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται παγκοσμίως και να φτάσουν τα 665 δισ. δολάρια το 2021.

Σε μια πραγματικότητα που η αποφυγή των μικροβίων είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι λογικό ο κόσμος να αποφεύγει τις εστίες μόλυνσης, άρα και τα χρήματα, και να στρέφεται στις ανέπαφες πληρωμές, προκαλώντας «έκρηξη» στον τομέα.

Έρευνα της Visa δείχνει ότι η συγκεκριμένη τάση είναι εμφανής σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πάνω από το 80% των πληρωμών που επεξεργάζεται η εταιρεία να γίνεται πλέον ανέπαφα. Μόνο στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέπαφων συναλλαγών με Visa αυξήθηκε κατά 20% από το 2020 στο 2021 και η τάση δεν δείχνει να αποδυναμώνεται.

Σύμφωνα με δεδομένα της BuyShares.co.uk, οι ανέπαφες πληρωμές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται παγκοσμίως και να φτάσουν τα 665 δισ. δολάρια το 2021. Η εντυπωσιακή αύξηση αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με τη συνολική αξία των ανέπαφων συναλλαγών να διπλασιάζεται και να φτάνει πάνω από 1,6 τρισ. δολάρια έως το 2024.

Ποιοι «οδηγούν» την κούρσα

Οι ανέπαφες πληρωμές φυσικά δεν είναι κάτι νέο. Εδώ και χρόνια αποτελούν έναν εύκολο, γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο αγορών με κάρτα ή κινητό που εκατομμύρια καταναλωτές στον κόσμο εμπιστεύονται. Μέσα στα χρόνια, η συγκεκριμένη μέθοδος έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κορωνοϊός ωστόσο ώθησε την υιοθέτησή της σε περισσότερους καταναλωτές, μεταξύ των οποίων και οι Αμερικανοί.

Πέρυσι, η παγκόσμια αγορά ανέπαφων συναλλαγών, ανήλθε στα 482,7 δισ. δολάρια, όπως αποκαλύπτουν δεδομένα του Statista και της Juniper Research. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέβει κατά 40% το 2021 και ηγετικό ρόλο σε αυτή την άνοδο θα παίξει η Κίνα και η Άπω Ανατολή. Το 2021, χώρες από την περιοχή αναμένεται να δημιουργήσουν συναλλαγές αξίας 313,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 38% περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Μέχρι το 2024, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί κατά 170% και να φτάσει σε ύψος 849,1 δισ. δολαρίων.

Ο ρόλος της Λατινικής Αμερικής

Ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να καταγράψει ανέπαφες συναλλαγές αξίας 194,2 δισ. δολαρίων το 2021, από 156,5 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η μέθοδος πληρωμής αναμένεται να κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των Αμερικανών καταναλωτών τα επόμενα χρόνια και να φτάσει σχεδόν τα 310 δισ. δολάρια έως το 2024.

Ωστόσο, η Λατινική Αμερική αναμένεται να παρακολουθήσει την πιο εντυπωσιακή αύξηση ανέπαφων πληρωμών σε αυτήν την περίοδο. Πριν από την πανδημία, οι πληρωμές αυτού του είδους ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στη Λατινική. Ενώ υπήρχαν σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες, λίγοι ήταν οι καταναλωτές που τα αξιοποιούσαν και τα εμπιστεύονταν. Έρευνες δείχνουν ότι το 2019 έως και το 90% των συναλλαγών γινόταν με μετρητά! Ωστόσο αυτό άλλαξε με το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Το 2020, η αγορά ανέπαφω πληρωμών της Λατινικής Αμερικής ανήλθε σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συνολική αξία των συναλλαγών αναμένεται να αυξηθεί κατά 165% και να φτάσει τα 12,2 δισ. δολάρια Το 2021. Μέχρι το 2024, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να ανέβει κατά 851% και να φτάσει το ποσό των 116.1 δισ. δολαρίων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ