Σε υποχώρηση τα ελληνικά ομόλογα

Άνοδο 0,10% σημείωσε το 10ετές ελληνικό ομόλογο, σταθερό παρέμεινε το 5ετές

Διορθωτικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του νέου 10ετους ομολόγου αυξήθηκε στο 1,26% από 1,16% χθες, του 5ετούς διατηρήθηκε στο 0,47% όπως και του 15ετούς ομολόγου στο 1,33%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 6ο εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,26% από 1,18%, έναντι 0,44% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 1,70% από 1,61%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι μέσω του νέου γύρου παροχής φθηνής ρευστότητας προς τις τράπεζες (με επιτόκιο -1%) διέθεσε το ποσό/ρεκόρ των 1,3 τρισ. ευρώ.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές των κρατών μελών αναφορικά με το Υπερταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, με δηλώσεις της σήμερα, ζήτησε να υπάρξει συμφωνία πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν νωρίς το απόγευμα στο 1.1225 δολάριο από το επίπεδο του 1,1242 δολαρίου που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1222 δολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ