Πτώση 10,1 μονάδων του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Απρίλιο – Τι δηλώνει ο Σταϊκούρας

Παγκοσμίως, οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες είναι πολύ σημαντικές, το ίδιο συμβαίνει και στην ελληνική οικονομία

Σημαντική πτώση 10,1 μονάδων κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο, ωστόσο η πτώση αυτή ήταν αισθητά μικρότερη σε σχέση με την υποχώρηση του οικονομικού κλίματος στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης για το ίδιο διάστημα.

Αναφερόμενος στην υποχώρηση του οικονομικού κλίματος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε τα εξής: "Παγκοσμίως, οι επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομίες είναι πολύ σημαντικές. Το ίδιο συμβαίνει και στην ελληνική οικονομία. Την εξέλιξη αυτής της δύσκολης κατάστασης οφείλουμε να την αξιολογούμε διαχρονικά και διακρατικά και να παρεμβαίνουμε βελτιωτικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τις τιμές του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος, για τον μήνα Απρίλιο. Όλες οι εξεταζόμενες χώρες παρουσίασαν πτώση.

Η Ελλάδα, όμως, σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίζοντας τη μικρότερη πτώση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που ο μέσος όρος του δείκτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατρακύλησε κατά 28,8 μονάδες, από τις 94,6 στις 65,8, στην Ελλάδα η πτώση ήταν της τάξης των 10,1 μονάδων, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 99,3 μονάδες.

Η εξέλιξη αυτή, αν και προς την αρνητική κατεύθυνση, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούμε. Μπορούμε να καταφέρουμε καλές επιδόσεις συγκριτικά με τους εταίρους μας. Ζητώ αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους, πολιτών-κοινωνίας και επιχειρήσεων, που έχουμε οικοδομήσει, να την ενισχύουμε συνεχώς, για να περάσουμε, συντεταγμένα, την κρίση με το μικρότερο κόστος.

Είναι ώρα ευθύνης, σύνεσης, συνεννόησης και σκληρής δουλειάς, και όχι παιγνίων από άτομα ή ομάδες.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κερδίσουμε, και αυτή την μάχη".