Κάθετη πτώση εσόδων και κρατήσεων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Οι ακυρώσεις κρατήσεων λόγω του κορωνοϊού ξεπερνά ακόμη και το 90%

Δραματικές είναι οι επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το emea με παράγοντες της αγοράς οι νέες κρατήσεις για το υπόλοιπο του Μαρτίου αλλά και για τον Απρίλιο έχουν κυριολεκτικά παγώσει, ενώ ταυτόχρονα οι ακυρώσεις κρατήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και το 90%.

Ακυρώσεις όμως πραγματοποιούνται και για τους μήνες μετά τον Απρίλιο με αποτέλεσμα η πτώση των εισοδημάτων των ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν τα ακίνητα τους στις βραχυχρόνιες μισθώσεις να είναι πλέον δραματική.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς που επικοινώνησε το emea θα οδηγήσει σημαντικό αριθμό ιδιοκτητών να γυρίσουν πίσω στις μακροχρόνιες μισθώσεις που είχαν εγκαταλείψει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο κορωνοϊός «έτρεξε» τον χρόνο

Μια τάση που θα γινόταν ακόμη και εάν δεν είχε έρθει η πανδημία του κορωνοϊού καθώς το φαινόμενο στην χώρα μας είχε πάρει την μορφή φούσκας με χιλιάδες ακίνητα αμφιβόλου ποιότητας να εντάσσονται στις πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πελατείας, Μόνο κίνητρο ήταν η προσδοκία για εύκολο και γρήγορο κέρδος, δίχως να συνυπολογίζονται τα έξοδα που απαιτούνται για την παροχή ανεκτής ποιότητας υπηρεσιών.

Η πανδημία του κορωνοϊού οδηγεί τις εξελίξεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ταχύτερα στην επόμενη ημέρα, που δεν είναι άλλη από το να παραμείνουν αισθητά λιγότερα σε αριθμό μέχρι και 60% αλλά ποιοτικότερα και πιο αξιόλογα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ