Αξιολόγηση Ελληνικής Οικονομίας: το πρόγραμμα των αξιολογήσεων

Με το οικονομικό επιτελείο να περιμένει την αξιολόγηση του οίκου Fitch μέσα στην επόμενη ώρα, η οποία σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα διατηρεί μεν την οικονομία της χώρας στο “ΒΒ-” αλλά με “θετικό” outlook, έναντι “σταθερού” που είχε στην προηγούμενη αξιολόγηση, η αγορά αντέδρασε θετικά. 

Το χρηματιστήριο έκλεισε την συνεδρίαση του στις 948,64 μονάδες με αύξηση 1,01% σε μια συνεδρίαση στην οποία “πρωταγωνίστησαν” οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες είδαν τον επιμέρους δείκτη να “εκτοξεύεται” στο +2,72%. 

Εκτός της Fitch, η αξιολόγηση της οποίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επερχόμενη έκδοση των ελληνικών ομολόγων 15ετούς διάρκειας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 28 Ιανουαρίου (εκτός αν μεταφερθεί στην εναλλακτική ημερομηνία των αρχών Φεβρουαρίου), η ελληνική οικονομία περιμένει άλλες 11 αξιολογήσεις μέσα στο 2020 

H Moody’s θα δημοσιεύσει τις δικές της στις 8 Μαΐου και τις 6 Νοεμβρίου 2020, με την τελευταία αξιολόγηση της για την χώρας να είναι στο Β1 (4 κλίμακες χαμηλότερα από investment grade).

Η S&P έχει προγραμματισμένες αξιολογήσεις στις 24 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου 2020, με την τελευταία αξιολόγηση της για την χώρας να είναι στο ΒΒ- (3 βαθμίδες χαμηλότερα από investment grade)

H Fitch, η οποία μετά την σημερινή θα προχωρήσει σε νέα δημοσίευση αξιολόγησης στις 24 Ιουλίου, έχει βαθμολογημένη τη χώρα στο ΒΒ- (3 κλίμακες χαμηλότερα από investment grade).
 
Η DBRS θα ανακοινώσει τις αξιολογήσεις της στις 24 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου 2020, με την τελευταία αξιολόγηση της για την χώρας να είναι στο ΒΒ Low (3 βαθμίδες χαμηλότερα από investment grade).
Τέλος, η Scope έχει προγραμματισμένες αξιολογήσεις στις 6 Μαρτίου, 17 Ιουνίου και 4 Δεκεμβρίου 2020, με την τελευταία αξιολόγηση της για την χώρας να είναι στο ΒΒ (2 βαθμίδες χαμηλότερα από investment grade)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ