ΑΑΔΕ: 71.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρο λόγω αναδρομικών

Με τις προθεσμίες να πλησιάζουν στην παραγραφή των χρεών, η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την καταγραφή των συμπληρωματικών δηλώσεων του 2013, επιβάλλοντας συμπληρωματικό φόρο σε 71.000 φορολογούμενους οι οποίοι δεν είχαν πληρώσει στην εφορία το ποσό που τους αναλογούσε από επιπλέον εισοδήματα του 2013.

Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν είχαν δηλώσει αυτά τα εισοδήματα στην δήλωση του 2013 με αποτέλεσμα ΑΑΔΕ και εφοριακοί να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να μην παραγραφούν οι υποθέσεις, κάτι που θα συνέβαινε την πρώτη του Ιανουαρίου. 

Από τις περίπου 190.000 υποθέσεις οι οποίες είχαν εντοπιστεί μέσω της σχετικής διασταύρωσης εξαιρέθηκαν περίπου 35.000 υποθέσεις στις οποίες ο έξτρα φόρος ήταν σχεδόν μηδενικός.

Εξετάστηκαν 155.000 υποθέσεις εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι για περίπου μια στις δυο είχαν υποβληθεί τροποποιητικές δηλώσεις. Τελικά έγινε επανεκκαθάριση 71.000 φορολογικών δηλώσεων η οποία οδήγησε σε έξτρα φόρο 93 εκατ. ευρώ, με το μέσο φόρο στα 1.310 ευρώ, όπως προαναφέρθηκε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν υποθέσεις στις οποίες ο παραπάνω φόρος ξεπερνά τα 5.000 ευρώ.

Τα εκκαθαριστικά έχουν ήδη αναρτηθεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet και οι τελευταίοι καλούνται τώρα να πληρώσουν τον φόρο που επιχείρησαν να αποφύγουν τα προηγούμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ