Τι πρέπει να έχουμε πληρώσει μέχρι το τέλος της χρονιάς

Λίγες μέρες έμειναν για την τακτοποίηση των λογαριασμών του 2019

Με τις μέρες μέχρι την αλλαγή του χρόνου να έχουν λιγοστέψει, αντίστοιχα έχουν λιγοστέψει και τα περιθώρια για την πληρωμή των όποιων υποχρεώσεων έχουν απομείνει. 

Μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν πληρώσει συνολικά οφειλές ύψους 2 δισ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι δόσεις για όσες οφειλές έχουν μπει σε ρύθμιση. 

Μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να έχουν πληρωθεί:

ΕΝΦΙΑ: πιο συγκεκριμένα την τέταρτη από τις πέντε δόσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ, συνολικού ποσού 500 εκατ. ευρώ 

Τέλη Κυκλοφορίας: Για φέτος δεν υπήρξε αλλαγή στο ποσό που καλούνται να πληρώσουν για τέλη οι κάτοχοι οχημάτων, κάτι που θα βάλει στα ταμεία του κράτους συνολικά περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Όσοι δεν προχωρήσουν στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, θα πρέπει μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου να έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος τους. Εφόσον παρέλθει η προθεσμία και δεν εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν κατατεθούν οι πινακίδες του οχήματος, τότε στον ιδιοκτήτη του επιβάλλεται πρόστιμο στο 100% των τελών που του αναλογούν

Ρύθμιση Παλιότερων οφειλών:

Εφόσον δεν καταβληθούν δυο δόσεις μιας ρύθμισης τότε αυτή χάνεται και βεβαιώνεται στον φορολογούμενο το σύνολο της ρυθμισμένης οφειλής

Η εξόφληση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων γίνεται μέσω του τραπεζικού συστήματος. Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 έως 24 δόσεων. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων σε έως 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας. Προϋπόθεση είναι ο φορολογούμενος να διαθέτει επαρκές πιστωτικό όριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ