Χρήστος Σταϊκούρας: “Τον Μάιο θα αποφασιστεί το ποσοστό μείωσης της εισφοράς της αλληλεγγύης”

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα ώστε να το πάρουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν ορισμένες αδικίες.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή  θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά και το πώς ακριβώς θα μειωθεί θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου. 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας διευκρίνισε επίσης ότι το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που επίσης εξήγγειλε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους

Παράλληλα, δήλωσε ότι το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και το πως ακριβώς θα διατεθεί είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας. 

Ανέφερε, επίσης, ότι οποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020 θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών αλλά και την μείωση της φορολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ