“Μπάχαλο” με το Κοινωνικό Μέρισμα, εκτός χιλιάδες άνεργοι και ΑμεΑ

Άφαντη η ΗΔΙΚΑ

Όπως λέει η παροιμία, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και όπως δείχνουν τα πράγματα το φετινό Κοινωνικό Μέρισμα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει. 

Τα συστήματα για μια ακόμα χρονιά δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στον όγκο των ενδιαφερόμενων, αν και με λιγότερες καθυστερήσεις από άλλες χρονιές, όμως το κύριο πρόβλημα δεν βρίσκεται στους σέρβερ. 

Το κυριότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ενδιαφερόμενοι, κρύβεται πίσω από την πλατφόρμα και πιο συγκεκριμένα στα κριτήρια με τα οποία ελέγχονται οι αιτήσεις, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες για χιλιάδες (λογικά) δικαιούχους, οι οποίοι απορρίπτονται χωρίς να υπάρχει δικαιολογία. 

Μιλώντας για το Κοινωνικό Μέρισμα, οι απορριφθέντες είναι και μερικοί από αυτούς για τους οποίους δημιουργήθηκε το επίδομα, δηλαδή μακροχρόνια άνεργοι και δικαιούχοι ΑμεΑ, οι οποίοι αν και καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, βρίσκουν “τοίχο” στην πλατφόρμα η οποία και τους απορρίπτει χωρίς εξηγήσεις. 

Μέσα σε όλα, η ΗΔΙΚΑ λάμπει δια της απουσίας της καθώς δεν έχει ανακοινώσει αναλυτικές οδηγίες για την αίτηση, ενώ δεν έχει φροντίσει κάποιος να υπάρχουν αιτιολογίες απόρριψης της αίτησης, κάτι που έχει εξοργίσει όσους κάνουν αίτηση και πληρούν τα κριτήρια και οι οποίοι βλέπουν την αίτηση τους να απορρίπτεται χωρίς δικαιολογία.

Από το υπουργείο τονίζεται πως κάποιες αστοχίες έχουν εντοπιστεί, χωρίς όμως να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά και πως όσες αστοχίες και απορρίψεις εντοπιστούν θα διορθωθούν εν ευθέτω χρόνω και οι δικαιούχοι που έχουν απορριφθεί θα λάβουν το επίδομα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ