Η Εφορία προσφέρει “δεύτερη ευκαιρία” για όσους έχασαν τις δόσεις

Ελπίδα για όσους βγήκαν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων ή ακόμα και την πάγια των 24 ή 48 δόσεων προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση με την διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έρχεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή. 

Όπως δείχνει το προσχέδιο του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση, η νέα ρύθμιση αφορά:

Ρυθμίσεις που είχαν γίνει σε 100 δόσεις (τα έτη 2014 και 2015) ή σε 12 ή 24 δόσεις με την πάγια ρύθμιση που ισχύει σήμερα.
Να σημειωθεί ότι η ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση θα μπορεί να γίνει μόνο για μια φορά. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο οφειλέτης ακολουθήσει την νέα πάγια ρύθμιση και τη χάσει στη συνέχεια τότε δεν θα έχει το δικαίωμα να ρυθμίσει ξανά τις συγκεκριμένες οφειλές του.

Η παράγραφος 8 του άρθρου 32 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπει ότι: «Οφειλές που είχαν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία έχει απωλεσθεί ή θα έχει απωλεσθεί μέχρι την 1η-1-2020, δύνανται να ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση (σ.σ. των 24 ή 48 μηνιαίων δόσεων) υπό τους όρους και προϋποθέσεις αυτής μόνο μία φορά, με προσαυξημένο επιτόκιο. Όμως ο αριθμός των δόσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των δόσεων που υπολείπονταν κατά το χρόνο απώλειας της ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ