Βρετανία: Η καλύτερη “πελάτισσα” του Ελληνικού ήλιου!

Όπως φανερώνουν τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2019, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η βρετανική, και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα στη χρονιά. 

Ακολουθούν η Ιταλία που στη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση υποχώρησε η αγορά της Γερμανίας. Στην τέταρτη θέση, βρέθηκε για πρώτη φορά το 2019, η αγορά της Τουρκίας ενώ στην πέμπτη θέση διατηρήθηκε η αμερικάνικη αγορά.  

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, το Ην. Βασίλειο, η Ιταλία και η Γερμανία διατήρησαν τη θέση τους στο top-5  των χωρών ενώ βελτίωση της θέσης τους κατέγραψαν η Τουρκία και οι ΗΠΑ. 

Ποια μέρη επιλέγουν οι Βρετανοί ταξιδιώτες

Στην πρώτη θέση προτίμησης της βρετανικής αγοράς ανέβηκε για πρώτη φορά το 2019, η χώρα της Μυκόνου. Στη δεύτερη θέση υποχώρησε η Αθήνα και στην τρίτη τα Φηρά. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η πόλη της Ρόδου και στην πέμπτη εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2019 ο Λαγανάς. Στην έκτη θέση υποχώρησε το Καμάρι, στην έβδομη θέση η πόλη της Κέρκυρας και στην όγδοη τα Χανιά. Στην ένατη θέση βρέθηκε η Καρδάμαινα ενώ στη δέκατη θέση διατηρήθηκε η Οία.

Στην πρώτη θέση προτίμησης της βρετανικής αγοράς το 2018 βρίσκεται η Αθήνα, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση του TOP 10 όλους τους μήνες του 2018. Ακολούθησαν 4 ακόμα προορισμοί που κατέγραψαν 12 εμφανίσεις στο TOP 10, τα Φηρά, η πόλη της Ρόδου, η πόλη της Κέρκυρας και η Οία. Στην έκτη θέση βρίσκονται με 10  εμφανίσεις η Χώρα Μυκόνου και το Ημεροβίγλι.

Στην όγδοη θέση με 6 εμφανίσεις βρίσκονται τα Χανιά και το Φηροστεφάνι. Η δεκάδα με βάση των αριθμό εμφανίσεων για το 2018 συμπληρώνεται με τη Θεσσαλονίκη, το Πλάνο και το Καμάρι (5 εμφανίσεις αντίστοιχα). Το 2018 καταγράφηκαν για πρώτη 5 νέοι προορισμοί στο top-10 της βρετανικής αγοράς: το Καρπενήσι, το Σιδάρι, τα Σπάτα, η Ελούντα και η Καρδάμαινα.

Ποια μέρη προτιμούν οι Ιταλοί τουρίστες

Στην πρώτη θέση προτίμησης της ιταλικής αγοράς ανέβηκε για πρώτη φορά το 2019, η χώρα της Μυκόνου, στη δεύτερη θέση υποχώρησε η Αθήνα ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε το Καμάρι. Στην τέταρτη θέση υποχώρησαν τα Φηρά. Ακολουθούν η πόλη της Ρόδου και η Περίσσα. Στην έβδομη θέση για πρώτη φορά το 2019, εμφανίζεται η χώρα της Σκιάθου και ακολουθούν δύο προορισμοί της Σαντορίνης: η Οία και το Ημεροβίγλι. Η δεκάδα της ιταλικής αγοράς συμπληρώνεται με το Φαληράκι που εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2019 στο top-10.

Στην πρώτη θέση προτίμησης της ιταλικής αγοράς για τη χρονιά που πέρασε βρίσκεται η Αθήνα. Ακολούθησαν 3 ακόμη προορισμοί που κατέγραψαν 12 εμφανίσεις στο top-10: τα Φηρά, η χώρα της Μυκόνου και η Οία. Στην πέμπτη θέση, με 10 εμφανίσεις, βρίσκονται η πόλη της Ρόδου και το Ημεροβίγλι. Στην έβδομη θέση, με 8 εμφανίσεις, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

Η δεκάδα με βάση των αριθμό εμφανίσεων για το 2018, συμπληρώνεται με τα Χανιά, την πόλη της Κέρκυρας και το Καμάρι (7 εμφανίσεις αντίστοιχα). Το 2018 καταγράφηκαν για πρώτη φορά στο top-10, 6 νέοι προορισμοί της ιταλικής αγοράς. Ειδικότερα: ο Λαγανάς, η Κρυοπηγή, η Καλαμπάκα, ο Περίβολος, η Σκιάθος και η Σπάρτη.

Οι Γερμανοί “λατρεύουν” την Αθήνα

Ο προορισμός της Αθήνας διατηρείται σταθερά στην πρώτη θέση από την αρχή του χρόνου για την γερμανική αγορά. Στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε η χώρα Μυκόνου, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκαν τα Φηρά. Στην τέταρτη θέση υποχώρησε το Ρέθυμνο και στην πέμπτη θέση διατηρήθηκε η Χερσόνησος (Ηράκλειο Κρήτης). Στην έκτη θέση ανέβηκε το Φαληράκι. Στην έβδομη θέση εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2019, το Καμάρι. Στη όγδοη θέση παρέμεινε η Οία. Η δεκάδα συμπληρώνεται με την πόλη της Ρόδου στην ένατη θέση και τη Γεωργιούπολη στη δέκατη.

Σε ότι έχει να κάνει με την προηγούμενη χρονιά, τα στοιχεία δείχνουν πως στην πρώτη θέση προτίμησης της γερμανικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα, η οποία βρέθηκε στην πρώτη θέση του top-10 όλους τους μήνες του 2018. Στο top-10 και τους δώδεκα μήνες βρέθηκαν και 2 προορισμοί της Σαντορίνης: τα Φηρά και η Οία. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 11 εμφανίσεις το 2018 στο top10 (εξαίρεση αποτέλεσε ο Σεπτέμβριος). Από 10 εμφανίσεις κατέγραψαν το Ρέθυμνο και η Χώρα Μυκόνου.

Στην έβδομη θέση με 8 εμφανίσεις βρίσκεται η Γεωργιούπολη. 7 εμφανίσεις στο top-10 το 2018 κατέγραψαν η πόλη της Ρόδου και το Ημεροβίγλι. Η δεκάδα με βάση τον αριθμό εμφανίσεων για το 2018 συμπληρώνεται με τα Χανιά (6  εμφανίσεις). Το 2018 καταγράφηκαν για πρώτη φορά 2 νέοι προορισμοί της γερμανικής αγοράς, η πόλη της Κέρκυρας και η Καρδάμαινα (Κως).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ