Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι το Libra θα χρησιμοποιηθεί για “ξέπλυμα” και τρομοκρατία

Συγκεκριμένα, προειδοποίησε ότι το κρυπτονόμισμα του Facebook “μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότηση τρομοκρατών”, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για “θέμα εθνικής ασφάλειας”.

“Κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin έχουν χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξουν παράνομες δραστηριότητες όπως είναι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η φοροδιαφυγή, τα παράνομα ναρκωτικά και η εμπορία ανθρώπων”, δήλωσε ο Mnuchin προσθέτοντας ότι “δεν νιώθει άνετα” με την επικείμενη κυκλοφορία του Libra. “Έχουν ακόμη πολλή δουλειά να κάνουν, συμπλήρωσε, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Mnuchin δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο έχει ενημερώσει το Facebook ότι πρέπει να εφαρμόσει τις ίδιες πολιτικές ασφαλείας, ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και στην τρομοκρατία, με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

“Όσον αφορά το Libra του Facebook και άλλες εξελίξεις στα κρυπτονομίσματα, ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και να το προστατέψουμε από την κακομεταχείριση”, συμπλήρωσε.

Το Facebook, απάντησε σε αυτές τις δηλώσεις λέγοντας ότι “ανέμενε κριτική από τις ρυθμιστικές αρχές, τις κεντρικές τράπεζες, τους νομοθέτες σε όλο τον κόσμο” και ότι ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Libra ένα χρόνο πριν γίνει, “για να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις”.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Libra, David Marcus, είχε δηλώσει ότι το κρυπτονόμισμα δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι να συζητηθούν όλες οι ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών καθώς και ότι το Libra δεν πρόκειται να ανταγωνιστεί άλλα νομίσματα ή να επηρεάσει την νομισματική πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ