Newsletter_2018-08-23

EMEA Logo
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Politico: Τα Βαλκάνια ίσως χρειάζονται μια γενναία αλλαγή συνόρων

Η γενική εικόνα για την Ευρώπη είναι αυτή μιας ηπείρου σταθερής, με κοινά αποδεκτή κεντρική εξουσία και δύναμη. Αν όμως κάποιος κοιτάξει αρκετά κοντά, θα δει ότι είναι μια περιοχή με γεωπολιτικές “βόμβες”, με πυρήνες ανεξαρτητοποιήσης και αποσχιστικά κινήματα που απειλούν την σταθερότητα όλης της περιοχής.

» Διαβάστε περισσότερα

Η Ελλάδα της ΔΕΗ!

Χθες λοιπόν από μια κακιά στιγμή (ακόμη μια) η πρωτεύουσα της χώρας έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα “χαρίζοντας” – για ακόμη μια φορά -εικόνες όχι και τόσο κολακευτικές για την Ελλάδα και όταν η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΜΗΕ: Η χθεσινή διακοπή ήταν αποτέλεσμα εξαιρετικά σπάνιων γεγονότων

Το πρόβλημα προέκυψε από πτώση αγωγού μεταφοράς επάνω σε τρεις ζυγούς, στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης. Οι τεχνικοί διευθυντές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Δεν υπήρξε ξανά εκτεταμένη διακοπή ρεύματος εδώ και 14 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Το “υπερόπλο” του Ιράν, τελικά είναι αμερικάνικο αεροπλάνο από το 1970

Τις τελευταίες μέρες τα διεθνή μέσα αλλά και τα δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ασχοληθεί εκτεταμένα με το νέο “υπερόπλο” που παρουσίασε ο Ιρανικός στρατός, κάτι που παρουσιάστηκε σαν το νέο πολεμικό αεροσκάφος Kowsar”.

Διαβάστε περισσότερα

Handelsblatt: Η Τουρκία απειλεί την Ελληνική οικονομία

Σαν να μην ήταν αρκετή η πίεση που δέχτηκαν τα Ελληνικά ομόλογα από την Ιταλική κρίση, τώρα έρχεται να προστεθεί και η διεθνής πίεση από την κατάρρευση της Τουρκίας

Διαβάστε περισσότερα

Η Σαουδική Αραβία ακυρώνει την IPO των 2 τρισ. δολαρίων της Aramco;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Σαουδική Αραβία ακύρωσε τα σχέδια της για την ένταξη της κρατικής εταιρείας πετρελαιοειδών Aramco στο χρηματιστήριο, μια δημόσια εγγραφή η οποία αναμενόταν να είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των αγορών.

Διαβάστε περισσότερα

Interamerican: Στα 115,7 εκατ. ευρώ οι πληρωμές προς ασφαλισμένους το πρώτο εξάμηνο

Το συνολικό ποσό των 115,7 εκατ. ευρώ πλήρωσε η Interamerican σε δικαιούχους ασφαλισμένους, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ποσό ελαφρώς αυξημένο σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017.

Διαβάστε περισσότερα

  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ