Eli Lilly: Την παύση της χορήγησης φαρμάκων με μονοκλωνικά αντισώματα ζητά από τον FDA

Η φαρμακευτική εταιρεία εισηγήθηκε στην αμερικανική ρυθμιστική αρχή τη χορήγηση ειδικού κοκτέιλ φαρμάκου για τη θεραπεία των ασθενών με Covid-19

H φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε πως υπέβαλε αίτημα στις αμερικανικές Αρχές να ανακαλέσουν την απόφαση για αδειοδότηση της δραστικής ουσίας μπαμλανιβιμάμπη η οποία προορίζεται για χρήση σε συνδυασμό με άλλες σκευάσματα με στόχο την μεγαλύτερη ανοσολογική κάλυψη έναντι των μεταλλάξεων του κορωνοιού.

“Το αίτημα προς τον FDA δεν σχετίζεται με θέματα ασφάλειας, αλλά με το ποσοστό αποτελεσματικότητας δεδομένης της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του ιού στις ΗΠΑ που καθιστούν τη δραστική ουσία αναποτελεσματική αν χρησιμοποιηθεί μεμονωμένα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eli Lilly.

“Τα νοσοκομεία που διαθέτουν αποθέματα μπαμλανιβιμάμπης θα πρέπει να προχωρήσουν στην παραγγελία ετεσεβιμάμπης ώστε να καταστεί αποτελεσματική η παρεχόμενη θεραπεία στους νοσούντες. Η συνδυαστική χρήση μπαμλανιβιμάμπης και ετεσεβιμάμπης είναι πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων Covid-19 που οφείλονται σε μεταλλάξεις όπως, το στέλεχος B.1.427/B.1.429 το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην Καλιφόρνια ” τονίζει στην ανακοίνωση της η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Eli Lilly προχώρησε σε αναθεώρηση της συμφωνίας με την αμερικανική κυβέρνηση η οποία μέχρι πρότινος προέβλεπε τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής με βάση αποκλειστικά την μπαμλανιβιμάμπη.

Η φαρμακευτική εταιρεία γνωστοποίησε επίσης πως θα προχωρήσει σε μαζική παραγωγή του νέου αποτελεσματικού φαρμακευτικού κοκτέιλ για την κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ