Εικόνες πολέμου και ανεμελιάς σε απόσταση λίγων μέτρων

Ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας παραμένει δραματική, πλήθος κόσμου συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τα μέτρα προστασίας, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των εργαζομένων στο ΕΣΥ

Εικόνες πολέμου αντίκρισε χθες βράδυ όποιος βρέθηκε στο Ευαγγελισμό με δεκάδες περιστατικά να περιμένουν στην ουρά για να μπουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Με τις εντατικές να είναι πλέον όλες γεμάτες όπως έκαναν σήμερα γνωστό με δηλώσεις στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δόθηκε μια πραγματική μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές κάθε ηλικίας. «Μετά μια τέτοια εφημερία, γυρνώντας εξαντλημένη στο σπίτι μου, αισθάνθηκα ότι είχα γυρίσει από εμπόλεμη ζώνη. Ήταν η δυσκολότερη στη ζωή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο EMEA.gr νοσηλεύτρια με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της.

Την ίδια μέρα, λίγες μόλις ώρες πριν και ενώ τα πρωτοσέλιδα και οι ειδήσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα προειδοποιούσαν για την μεγάλη επικινδυνότητα των μεταλλάξεων κλπ, εκατοντάδες κόσμου αναζητούσαν ξεγνοιασιά σε καφετέριες στο Κολωνάκι. Όρθιοι χωρίς μάσκες, ο ένας δίπλα στον άλλο δεκάδες θαμώνες έπιναν σε ποτήρι καφέ, τον καφέ τους ή το κρασάκι τους, παίζοντας κρυφτό με την αστυνομία.

Καθώς πλησίαζε περνούσαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και αμέσως μετά επέστρεφαν πίσω. Αυτή είναι η ατομική ευθύνη πολιτών που ζητούν να ανοίξει η εστίαση με τήρηση μέτρων. Αυτοί η μερίδα των πολιτών είναι που ζητά επιτακτικά να ανοίξουν όλα, με μέτρα που υπόσχονται ότι θα τηρούν, Αυτή είναι η μερίδα των πολιτών που με την συμπεριφορά μας οδήγησε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα.

Δεν είναι η πλειοψηφία που τηρεί σε βασικές γραμμές τα μέτρα, είναι όμως ένας αριθμός που δεν είναι αμελητέος και δυστυχώς προκαλεί ζημιά. Οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου θα πρέπει να αντισταθούν και να τους μεταπείσουν να αλλάξουν ρότα. Εάν δεν τα καταφέρουν δυστυχώς η επιστροφή στην καθημερινότητα, όποτε έρθει, θα είναι θλιβερή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ