Ουρές στα τραπεζικά υποκαταστήματα-Επίσκεψη ακόμη και για ενημέρωση βιβλιαρίων

Φαινόμενα έντονου συγχρωτισμού παρατηρούνται έξω από τις τράπεζες της πρωτεύουσας καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας

Ουρές σχηματίζονται από το πρωί σε υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας καθώς μεταξύ άλλων σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας οχημάτων.

Όπως έχουν επισημάνει κατ’ επανάληψη επιτελικά τραπεζικά στελέχη αλλά και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) όλες οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν πλέον σειρά εναλλακτικών ψηφιακών δικτύων που εξασφαλίζουν με απλό, ασφαλή και ταχύτατο τρόπο την εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων και δεκάδων άλλων πληρωμών μέσα από αυτά χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψη σε τραπεζικό υποκατάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες έχουν ήδη επενδύσεις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των τεχνολογικών τους δυνατοτήτων και την ψηφιακή τους μετάπτωση και έχουν καταφέρει το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών που αφορούν πληρωμές να μπορεί να γίνεται από απόσταση.

«Από τους 40 πελάτες που έχουν μπει μέχρι τώρα στο κατάστημα μας, οι 37 διαθέτουν κωδικούς mobile και internet banking και θα μπορούσαν να κάνουν την συναλλαγή τους χωρίς να βρίσκονται εδώ!» αναφέρει στο EMEA.GR διευθυντής κεντρικού καταστήματος συστημικής τράπεζας στην Αθήνα. «Όπως μάλιστα μας αποκαλύπτει πέντε από αυτούς έρχονται σε εβδομαδιαία βάση για ενημέρωση του βιβλιαρίου τους, που τις περισσότερες φορές δεν αλλάζει υπόλοιπο καθώς είναι συνταξιούχοι».

«Ακόμη όμως και νεότεροι σε ηλικία έρχονται στο κατάστημα για απλές συναλλαγές που μπορεί να γίνουν ακόμη και από το ΑΤΜ που είναι εκτός καταστήματος», προσθέτει.

Όπως αναφέρει στο EMEA.GR επιτελικό στέλεχος τράπεζες, είναι προς συμφέρον των συναλλασσομένων να πραγματοποιούν τις συναλλαγές από τα εναλλακτικά δίκτυα διότι κερδίζουν σε χρόνο και σε χρήματα καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν επιβαρύνονται από προμήθειες, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει απόλυτη ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ