Βασίλης Κικίλιας: Τα νέα μέτρα έχουν αρχίσει και αποδίδουν

Η επιδημιολογική κατάσταση σε αρκετές περιφερειακές ενότητες δείχνει αυξητική εικόνα των κρουσμάτων, ωστόσο το παρήγορο είναι ότι στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την covid-19 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην άμεση αντίδραση ως προς τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών όπως είπε γι' αυτό αναβλήθηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού.

Έχει ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό αυτών των ραντεβού και θα αποσταλεί μήνυμα για ημέρα και ώρα εμβολιασμού στους πολίτες.

Ο υπουργός έθεσε και ένα θέμα που έχει να κάνει με την απώλεια χιλιάδων δόσεων εμβολίου και όπως είπε μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων εμβολιάστηκαν πολίτες. Δηλαδή αυτοί που είχαν προσέλθει αλλά και σε μια επιχείρηση 24 ωρών πάνω από 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού και στο κέντρο της Αμυγδαλέζας πάνω από 250 φιλοξενούμενοι. Επίσης υγειονομικοί και στρατιωτικοί. Η κρατική μηχανή λειτούργησε είπε ο υπουργός.