Θεόδωρος Καράογλου: Τις γιορτές να τραβήξουμε γραμμή άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό

Έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας απηύθυνε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

«Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να τραβήξουμε γραμμή άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό», προέτρεψε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου τις Αρχές και τους φορείς της Π.Ε. Κιλκίς, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, με θέμα την πορεία της πανδημίας στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας.

«Απαιτείται εγρήγορση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα μέχρι την τελική νίκη επί της πανδημίας», τόνισε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα τα επόμενα 24ωρα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, αφού η εορταστική περίοδος θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό την επόμενη ημέρα της 7ης Ιανουαρίου. Αν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξεφύγουν τα πράγματα, τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν. Γι' αυτό φέτος το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα θυμίζει... Πάσχα, αφού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πειραματισμούς και χαλάρωση. Θα στερηθούμε την παρέα προσώπων που αγαπάμε, όμως θα το κάνουμε για να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής», υπογράμμισε.

Αναφορικά με την επικείμενη έναρξη των εμβολιασμών, ο κ. Καράογλου παρατήρησε πως πρόκειται για μια εξέλιξη που αποτελεί «φως στον ορίζοντα», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελείωσε ο πόλεμος με την πανδημία, και επανέλαβε την ανάγκη για σωστή χρήση της μάσκας, αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και πειθαρχημένη κοινωνική συμπεριφορά.

Τη σημερινή τηλεδιάσκεψη χαιρέτισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς και σ' αυτήν συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Α.Σ.Θ.