Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Μεγάλη η διασπορά στη Δυτική Αττική, θέλει προσοχή

Ο καθηγητής ανέφερε δε ότι η Αττική τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιάσει μια στασιμότητα σε ό,τι άφορα τον αριθμό των κρουσμάτων, κάτι που ανησυχεί τους επιστήμονες

Στη Δυτική Αττική η διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό είναι μεγάλη, και θέλει προσοχή, δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Ο καθηγητής τόνισε δε ότι η Αττική τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιάσει μια στασιμότητα σε ό,τι άφορα τον αριθμό των κρουσμάτων, κάτι που ανησυχεί τους επιστήμονες.

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πάντως ότι είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης αλλά δεν έχουν μειωθεί τα νούμερα σε τέτοιο επίπεδο που να ανοίξει κανονικά το εμπόριο. Πρόσθεσε η απόφαση της κυβέρνησης είναι γενναία και η καλύτερη λύση, όσο και να πονάει οικονομικά.

Ανέφερε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής βρισκόταν χθες στο 0,93, συνεχίζει να είναι κάτω από το 1 τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο επειδή είναι κοντά στη μονάδα η αποκλιμάκωση συνεχίζει να είναι αργή, σε πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη και η Αττική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ