Οι 9 περιοχές που “προβληματίζουν” τους λοιμωξιολόγους

Η προσοχή πλέον στρέφεται σε συνολικά εννιά περιοχές, για τις οποίες “έκρουσε τον κώδωνα” του κινδύνου ο Σωτήρης Τσιόδρας

Μετά από πέντε ολόκληρες εβδομάδες με lockdown σε ολόκληρη τη χώρα και η εξάπλωση του κορωνοϊού συνεχίζεται και με μεγάλη ένταση σε κάποιες περιοχές προκαλώντας ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση.

Μάλιστα, η προσοχή πλέον στρέφεται σε συνολικά εννιά περιοχές, για τις οποίες “έκρουσε τον κώδωνα” του κινδύνου ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ειδικότερα, οι “κόκκινες” περιοχές είναι οι εξής:

  • Δυτική Αττική
  • Θεσσαλονίκη
  • Πιερία
  • Δράμα
  • Κιλκίς
  • Πέλλας
  • Ημαθίας
  • Λάρισα
  • Φλώρινα

“Η κατάσταση είναι ανησυχητική στη δυτική Αττική, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια. Τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρατηρούνται στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας” σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του νέου κορωνοϊού στη χώρα, μεταφέροντας τα όσα του είπε νωρίτερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για πιθανή χαλάρωση των μέτρων που αφορούν σε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Ωστόσο, επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησαν με κυβερνητικά στελέχη.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη, ο Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι αν και υπάρχει πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, δεν κρίνεται ικανοποιητική.

“Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο”.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν σχολεία, ψυχαγωγία ή χιονοδρομικά και δε θα υπάρξει δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Αναζητείται επίσης, όπως είπε, μια λύση στο ωράριο για τις ημέρες των εορτών, προκειμένου να μετακινηθεί ο κόσμος για όσο θα του επιτρέπεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ