Βασίλης Κικίλιας: Εξαιρετικά πιεστική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Στο 83% η πληρότητα των ΜΕΘ

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης, παράλληλα με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» βρίσκονται επιπλέον 7 περιοχές της χώρας

Ανησυχητικά παραμένουν τα δεδομένα στο μέτωπο της πανδημίας, ένα μήνα μετά την επιβολή καθολικού lockdown. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας στη σημερινή ενημέρωση, «πέντε εβδομάδες μετά την απόφαση για καθολικό lockdown, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά πιεστική στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το 83% των κλινών στην Επικράτεια είναι κατειλημμένο, στην Αττική το 77% και στη Θεσσαλονίκη το 91%.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε ανησυχητική την κατάσταση και στη Δυτική, ενώ την ίδια στιγμή στο κόκκινο βρίσκονται 7 περιοχές της κεντρικής και βορείου Ελλάδας. Ειδικότερα, αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες σε Λάρισα, Πιερία, Δράμα, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία και Φλώρινα.

«Τίθεται το ερώτημα με αυτά τα κρούσματα. Προτεραιοποιούμε το μήνυμα των Χριστουγέννων που είναι η βοήθεια, η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας ή φερόμαστε εγωιστικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. «Έχουμε συναίσθηση της κατάστασης;»

«Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα»

Επιπλέον ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. «Η γιορτή της αγάπης και της αλληλεγγύης και ο σεβασμός στους ηλικιωμένους, η συμπαράσταση μας στους γιατρούς και νοσηλευτές βρίσκονται από τη μία πλευρά και από την άλλη το ατομικό μας συμφέρον και αν αυτό θα μας οδηγήσει στο να συμπεριφερθούμε ανεύθυνα. Η εικόνα που είναι φυσιολογική αυτές τις ημέρες το Χριστουγέννων, είναι οι γονείς να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και να ανταλλάσσουν δώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει σε αυτές τις γιορτές πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί τα φετινά Χριστούγεννα».

Ωστόσο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως «υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και αυτό θα είναι ο εμβολιασμός που θα γίνει με ασφάλεια και οργάνωση σε μία εθνική εκστρατεία. Κόμματα, εκκλησία, αλλά και όλοι οι φορείς της κοινωνίας, θα στηρίξουν τον εμβολιασμό, είπε και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και «το μήνυμα αυτό θα πρέπει να φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ