ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία σχετικά με τους S-400

Με άσκηση βέτο θα προσπαθήσει να εμποδίσει το νέο αμυντικό νομοσχέδιο ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νέο νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες ύψους 740 δισ. δολαρίων στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων και η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την υπόθεση του ρωσικού οπλικού συστήματος S-400.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το νομοσχέδιο πέρασε με 335 ψήφους υπέρ και 78 κατά. Σημειώνεται πως για να τεθεί σε ισχύ, το εν λόγω νομοσχέδιο πρέπει να λάβει το πράσινο φως και από τη Γερουσία.

Μεταξύ των ελάχιστων διαφωνούντων για το νέο αμυντικό νομοσχέδιο είναι και ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μέσω ανάρτησης στο Twitter προανήγγειλε την άσκηση βέτο εκ μέρους του για να εμποδίσει την εφαρμογή των διατάξεων του νέου νομοσχεδίου όπως οι κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας.

«Ελπίζω ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσουν ‘όχι’ στον Εθνικό Νόμο για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό (NDAA), ο οποίος είναι πολύ αδύναμος. Εγώ θα θέσω βέτο» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Η ευρεία όμως πλειοψηφία με την οποία πέρασε το αμυντικό νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στο νομοθετικό σώμα να παρακάμψει ένα πιθανό βέτο από τον Ντόναλντ Τραμπ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ