Επίσπευση της διαδικασίας κατάθεσης της ρύθμισης για εξόφληση οφειλών στους δήμους ζητά ο Κώστας Μπακογιάννης

Τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για εξόφληση χρεών σε έως και 120 δόσεις

Την επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους προς τους δήμους σε 120 δόσεις ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή τις ειδοποιήσεις σε πολίτες που αφορούν κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων τονίζεται ότι οι ειδοποιήσεις αφορούν παραβάσεις των ετών 2016 και 2017 που έχουν διαπιστωθεί όχι μόνο από την Δημοτική Αστυνομία αλλά και από την Τροχαία. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο δήμος υποχρεούται να βεβαιώσει και να αποστείλει τη σχετική ειδοποίηση στους παραβάτες, προκειμένου να εισπράξει τα προβλεπόμενα πρόστιμα ως τις 31-12-2020, χωρίς καμία δυνατότητα αναβολής ή παράτασης.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης διεκδικεί κάθε δήμος να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει σε πόσες δόσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα θα εξοφλούνται οι υποχρεώσεις των δημοτών, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Ο Δήμος Αθηναίων, για παράδειγμα, που αναβαθμίστηκε πρόσφατα από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody‘s, θα είχε έτσι τη δυνατότητα να έχει επιλύσει αυτό το ζήτημα εγκαίρως, έχοντας θεσμοθετήσει τις 120 ή και περισσότερες δόσεις, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι νομοθετική ρύθμιση για εξόφληση χρεών προς τους δήμους σε έως 120 δόσεις προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί στη Βουλή.

Σήμερα οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους για τις παραβάσεις του ΚΟΚ που έχουν βεβαιωθεί, σε 24 μηνιαίες δόσεις.