Η Ολλανδική ABN Amro απολύει 2800 εργαζόμενους και πουλάει τα κεντρικά της γραφεία

Σύμφωνα με το πλαίσιο στρατηγικής αναθεώρησης, περίπου 2800 θέσεις εργασίας διατρέχουν κίνδυνο να χαθούν προκειμένου η τράπεζα να εξοικονομήσει 700 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024.

Η ολλανδική επενδυτική τράπεζα ABN Amro πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 15% και να πουλήσει τα κεντρικά της γραφεία σε μια προσπάθεια μείωσης των εξόδων της.

Σύμφωνα με το πλαίσιο στρατηγικής αναθεώρησης που πραγματοποιεί ο οργανισμός, περίπου 2800 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν προκειμένου η τράπεζα να εξοικονομήσει 700 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024. Ωστόσο, η ABN Amro δήλωσε ότι θα επιδιώξει να μειώσει τον αντίκτυπο στο προσωπικό μέσω επαναπροσδιορισμού των θέσεων και επανατοποθέτηση εργαζομένων σε τομείς που υπάρχουν ελλείψεις.

Παράλληλα, όπως και άλλες τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ABN Amro εξετάζει με μεγάλη προσοχή το κόστος των ακινήτων της, καθώς η τάση της εξ αποστάσεως εργασίας θεωρείται πλέον μη αναστρέψιμη. Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα σκοπεύει να αναδιαμορφώσει το δεύτερο συγκρότημα γραφείων που διατηρεί στο Άμστερνταμ σε έναν “χώρο εργασίας σχεδιασμένο για να διευκολύνει την τάση της εξ αποστάσεως εργασία”.

Ο νέος χώρος, θα φιλοξενήσει περίπου 10.880 υπαλλήλους και θα είναι “ένα μέρος για ανταλλαγή ιδεών, συναντήσεις συναδέλφων και ανταλλαγή απόψεων για νέες υπηρεσίες”. Την ίδια ώρα, η τράπεζα προχωρά στην πώληση των κεντρικών της γραφείων, εκμισθώνοντας ένα μέρος τους. 

Όσον αφορά τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, η ABN Amro ανακοίνωσε ότι περίπου το 90% των διαδικασιών μεγάλου όγκου θα ψηφιοποιηθούν από το τέλος στο τέλος έως το 2024.

“Θα βελτιώσουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο προϊόντων κατά περίπου 60% έως το 2024”, δήλωσε μεταξύ άλλων η τράπεζα, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, εξειδικευμένο προσωπικό θα στηρίζει τους πελάτες προκειμένου να διατηρηθεί απρόσκοπτη η πρόσβασή τους στις τραπεζικές υπηρεσίες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ