Αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη προτείνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Σε δραματική εξελίσσεται η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα καθώς για μια ακόμη μέρα καταγράφεται στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης η μεγαλύτερη συγκέντρωση νέων κρουσμάτων

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων στη Θεσσαλονίκη για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού συνιστά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας προτείνοντας να επανέλθουν τα μέτρα που ίσχυαν τον περασμένο Μάρτιο στη διάρκεια του πρώτου lockdown.

«Η υγειονομική κατάσταση στην Θεσσαλονίκη και ο επιπολασμός της Covid-19 δείχνουν ότι τα μέχρι στιγμής μέτρα πρέπει να αυστηροποιηθούν περαιτέρω. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να “κλείσει” και, κατά την άποψή μας, να επιβληθεί αυστηρό lockdown γιατί η κατάσταση δεν ομαλοποιείται. Nα ισχύσει ότι ίσχυε τον Μάρτιο. Ο κόσμος να καθίσει στο σπίτι να βγαίνει μια φορά στις 2-3 μέρες για να πάει στο σούπερ μάρκετ. Nα βγει να περπατήσει αλλά λελογισμένα.Αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να αναλογιστούμε την υγειονομική κατάσταση της πόλης. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό οι γιατροί έχουν φτάσει στα όριά τους. Στα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους. Το λέμε από τα μέσα Οκτωβρίου». Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι ένας από τους φορείς της πόλης που συνυπογράφουν την επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού όπως την περασμένη Άνοιξη.

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν σήμερα για τρίτη ημέρα τα τεστ που κάνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου. Όπως ανέφερε ο κ. Νίτσας συνολικά έχουν γίνει 258 τεστ εκ των οποίων μέχρι στιγμής τα 7 ήταν θετικά. « Τα θετικά είναι ένα ποσοστό 2,7%, που είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με το τι ισχύει στη Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο κ Νίτσας και πρόσθεσε ότι τα τεστ για τα μέλη του Συλλόγου θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ