Η Boeing απολύει 7.000 εργαζόμενους προκειμένου να επιβιώσει από την πανδημία

Η εταιρεία, αυτή τη στιγμή, είναι στην “πρώτη γραμμή” των απωλειών από την πανδημία καθώς τα αεροπορικά ταξίδια έχουν σχεδόν εξαφανισθεί σε παγκόσμιο επίπεδο

Η αμερικανική Boeing, “μπήκε” και επίσημα στην μεγάλη λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει άμεσα σε απόλυση 7.000 εργαζομένων της.

Η εταιρεία, αυτή τη στιγμή, είναι στην “πρώτη γραμμή” των απωλειών από την πανδημία καθώς τα αεροπορικά ταξίδια έχουν σχεδόν εξαφανισθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και κατ’ επέκταση η ζήτηση των αεροπλάνων έχει μεγάλη πτώση, με αποτέλεσμα να μειώνονται όλο και περισσότερο πωλήσεις και τα κέρδη της.

Οι απώλειες της Boeing ξεκίνησαν με την απαγόρευση του 737 Max που δημιούργησε ένα κλίμα ανησυχίας σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία. Η πανδημία, όπως είναι λογικό, “ήρθε” και αύξησε αυτές τις απώλειες αφού προκάλεσε τεράστια πτώση στα αεροπορικά ταξίδια, ωθώντας τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στο χείλος της χρεοκοπίας και αναγκάζοντάς τις να μειώσουν το προσωπικό και να ακυρώσουν σχέδια για νέα αεροσκάφη.

Ως αποτέλεσμα, η Boeing μείωσε την παραγωγή όπως και τις θέσεις εργασίας της, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει μετά το ισχυρό πλήγμα. Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση του προσωπικού κατά 10% αυτή την άνοιξη και προειδοποίησε για την πιθανότητα βαθύτερων περικοπών  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πράγματι, το δεύτερο κύμα της πανδημίας, και η ανησυχία που έχει προκληθεί γύρω από την επιθετική και ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, οδήγησε την εταιρεία σε ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο και άρα μεγαλύτερες περικοπές. 

Η εταιρεία ευελπιστεί μέχρι τα τέλη του ’21  να καταφέρει να ανατρέψει τα τωρινά δεδομένα και να ανακάμψει. Όπως δήλωσε όμως ο CFO της Boeing, Γκρεγκ Σμιθ, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα κάνουν το δρόμο πολύ πιο δύσκολο. Με βάση αυτά που γνωρίζουμε σήμερα, η εταιρεία είναι πιο πιθανό να αρχίσει να επανέρχεται εντός του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ