Νέα οικονομική ενίσχυση των αγροτών από την Περιφέρεια Αττικής

Σχεδόν 3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ανάκαμψη του γεωργικού κλάδου μέσω της Περιφέρειας Αττικής και του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης

«Στηρίζουμε τους αγρότες για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής σ΄αυτόν τον τομέα», τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ενίσχυση των αγροτών με 2,95 εκατ. ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Η Περιφέρεια, με ανακοίνωσή της, καλεί τους ιδιώτες αγρότες που υπέβαλαν αιτήσεις για την τόνωση ή τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής να ξεκινήσουν την υλοποίησή τους, προκειμένου να τους χορηγηθούν οι επιδοτήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2,95 εκατ. ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020).

Οι συγκεκριμένες επιδοτήσεις για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού πραγματοποιούνται μετά την απόφαση του περιφερειάρχη, να ενταχθούν στο ΠΑΑ 2014-2020, οι πράξεις που υπάγονται στο πλαίσιο δράσεων που αφορούν: α) την «ανάπτυξη/βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας της περιοχή εφαρμογής σε εξειδικευμένους τομείς, περιοχές ή δικαιούχους» και β) την «οριζόντια ενίσχυση στην ανάπτυξη/βελτίωση της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας της περιοχής εφαρμογής» του ΠΑΑ 2014-2020».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ