Τζόνι Ιβ: Μετά από 30 χρόνια στην Apple, o συνεργάτης του Στιβ Τζομπς θα δουλέψει στην Airbnb

Ο Ιβ έχει εργαστεί περίπου για τρεις δεκαετίες στην Apple έχοντας την διοίκηση του τμήματος σχεδιασμού των προσωπικών υπολογιστών iMac.

Η εταιρία ενοικίασης και προσφοράς υπηρεσιών προσωρινής διαμονής Airbnb ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι προσέλαβε τον πρώην σχεδιαστή της Apple Τζόνι Ιβ και την εταιρεία του για το σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών στο πλαίσιο πολυετούς συμβολαίου.

Ο Τζόνι Ιβ ήταν στενός συνεργάτης του συνιδρυτή της Apple Inc Στιβ Τζομπς στο δημιουργικό τμήμα της Apple. Εργάστηκε στην εταιρεία για σχεδόν τρεις δεκαετίες έχοντας την διοίκηση του τμήματος σχεδιασμού των προσωπικών υπολογιστών iMac.

Ο Ιβ, ξεκίνησε να εργάζεται στην Apple τον Σεπτέμβριο του 1992, όπου παρέμεινε μέχρι την αναχώρησή του το Νοέμβριο του 2019. Μετά από αρκετά χρόνια σχεδιασμού των προϊόντων της Apple, προήχθη σε Ανώτερος Αντιπρόεδρος της μονάδας Industrial Design στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μετά την επιστροφή του συνιδρυτή Στιβ Τζομπς στην εταιρεία, το 2015.

Συνεργάστηκε στενά με τον Τζομπς και έπαιξε ζωτικό ρόλο στα σχέδια των iMac, Power Mac G4 Cube, iPod, iPhone, iPad, MacBook αλλά και στο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας της Apple. Βοήθησε επίσης στο σχεδιασμό μεγάλων έργων της όπως το Apple Park και το Apple Store.

Ανακοινώνοντας τη νέα σχέση συνεργασίας μέσω μιας ανάρτησης σε μπλογκ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι δήλωσε ότι ο Ιβ θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη του εσωτερικού δημιουργικού τμήματος της εταιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ