Η Ελληνικός Χρυσός χρηματοδοτεί την επισκευή των σχολείων του Δήμου Αριστοτέλη

Η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει να λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την υποστήριξη της περιοχής όπου δραστηριοποιείται

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες της Ελληνικός Χρυσός για τη στήριξη των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη. Από το 2012 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής αξίας 22 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ανέλαβε τη χρηματοδότηση της επισκευής συνολικά 10 σχολείων στην περιοχή.

Οι εργασίες που υλοποιούνται μέσω της χρηματοδότησης της Ελληνικός Χρυσός περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συντήρηση τοιχοποιίας, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση
υποστυλωμάτων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα επισκευαστούν και οι στέγες σχολικών
αιθουσών που έχουν υποστεί σοβαρές φθορές. Πρόκειται για τις άμεσες ανάγκες 10 σχολείων στις περιοχές Στρατώνι, Παλαιοχώρι, Στρατονίκη και Αρναία, με το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο υποστήριξης των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη, η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με τον εκπαιδευτικό φορέα Eduact για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών και εφήβων στην περιοχή. Η συνεργασία της Ελληνικός Χρυσός με τον εκπαιδευτικό φορέα διακρίθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards, ενώ μεταξύ των στόχων της εταιρείας παραμένει η στήριξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται, καθώς και των ίδιων των παιδιών που αποτελούν το μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ