Η SKY express περνά στη νέα εποχή με την απόκτηση έξι αεροσκαφών Airbus A320neo

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε την απόκτηση έξι ολοκαίνουργιων αεροσκαφών Airbus, τύπου Α320neo και την άμεση ένταξή τους στο στόλο της εταιρείας

Στη προμήθεια έξι αεροσκαφών Airbus A320 neo και στην αλλαγή της εμφάνισης του στόλου της προχώρησε η αεροπορική εταιρεία SKY express, περνώντας στη “νέα εποχή” και αλλάζοντας το τοπίο των αερομεταφορών στην Ελλάδα. 

Τα νέα αεροσκάφη, με την χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, έρχονται να αυξήσουν τον ιδιόκτητο στόλο της SKY express, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το πτητικό της έργο, το οποίο καλύπτει 34 προορισμούς εντός Ελλάδας και ανοίγει τους ορίζοντες της εταιρείας και για διεθνείς πτήσεις. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 11 αεροσκάφη, τύπου ATR (48 και 70 θέσεων).

Ο ιδιοκτήτης της SKY express και επικεφαλής του Ομίλου IOGR, Ιωάννης Γρύλος, δήλωσε: “Η συνεργασία μας με την Airbus, με έξι ολοκαίνουργια αεροσκάφη Α320neo, ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία μας να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και να μεταφέρουμε την εταιρεία μας σε μια νέα εποχή. Ο συνδυασμός της πιο προηγμένης τεχνολογίας και της απόδοσης καυσίμου που προσφέρει αυτός ο τύπος αεροσκάφους, είναι στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της SKY express, για έναν σύγχρονο στόλο που σέβεται το περιβάλλον και προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες της”.

Αντίστοιχα, ο επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Airbus, Christian Scherer δήλωσε: “Είναι ένα τολμηρό βήμα για την ανάπτυξη της αεροπορικής εταιρείας και είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε σε αυτό, με το υπερσύγχρονο A320neo, που επιτρέπει την καλύτερη απόδοση, όσον αφορά την καύση καυσίμου και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα”.

Η πρώτη πτήση των νέων αεροσκαφών θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου με το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και οι επιβάτες μπορούν, από σήμερα κιόλας, να κάνουν κρατήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους πολλαπλές επιλογές ναύλων και πρόσθετων υπηρεσιών. Σταδιακά και μέχρι τον Μάρτιο του 2021, τα νέα αεροσκάφη θα καλύψουν τους προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού.

Μαζί με αυτά, έρχεται και η νέα εμφάνιση του στόλου της εταιρείας, για να υπογραμμίσει τον νέο σταθμό εξέλιξής της, μεταφέροντας παντού το μήνυμα “Greece is bliss” με το οποίο είναι ντυμένα τα καινούργια Airbus. Η νέα εμφάνιση περιλαμβάνει δυναμικά, γραμμικά σχέδια αλλά και χρώματα με δυνατούς συμβολισμούς: το μπλε και το φούξια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μπλε, επιλέχθηκε γιατί η SKY express είναι μία ελληνική αεροπορική που άντεξε στις πιέσεις των καιρών και παρά την κρίση στην παγκόσμια αεροπλοΐα, καταφέρνει να ανοίξει βηματισμό, να αποκτήσει νέα αεροσκάφη, να στηρίξει την ελληνική οικονομία και την εξωστρέφεια της Ελλάδας. Το φούξια, γιατί ο φιλικός, αισιόδοξος και φρέσκος χαρακτήρας της SKY express, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι 7 μπλε γραμμές συμβολίζουν τις 7 ημέρες της εβδομάδας. 7 ημέρες γεμάτες ταξίδια. Τέλος, οι φούξια γραμμές, οι οποίες είναι 8, συμβολίζουν το άπειρο του ορίζοντα, του ουρανού, τις άπειρες εμπειρίες που έχει μέσα του κάθε ταξίδι, τις άπειρες δυνατότητες της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η SKY Express, η οποία έχει έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης, ανήκει στον όμιλο Aviapers, που έχει ως θυγατρικές – μεταξύ άλλων – την Swissport και την SkyServ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ