Έρχονται δημόσια WiFi hotspots σε 2.500 περιοχές σε όλη την Ελλάδα

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε χθες η δημόσια διαβούλευση για τον διεθνή διαγωνισμό "WiFi4GR – Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο"

Πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματων δικτύων θα απολαμβάνουν σύντομα οι κάτοικοι και επισκέπτες σε χιλιάδες περιοχές σε όλη τη χώρα, καθώς όπως αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε ανακοίνωση του, ο σχετικός διαγωνισμός έχει μπει σε τελική ευθεία.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε χθες η δημόσια διαβούλευση για τον διεθνή διαγωνισμό "WiFi4GR – Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο", το οποίο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, σύνδεση και ενεργοποίηση σημείων ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 14,74 εκατ. ευρώ, θα παρασχεθεί η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή/και κλειστούς δημόσιους χώρους.

Προβλέπεται να δημιουργηθούν υποδομές ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε περίπου 2.500 περιοχές σε όλη την επικράτεια που θα κατανεμηθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έμφαση δίνεται σε χώρους και σημεία συνάθροισης κοινού, αναμονής - μετακίνησης, εκδηλώσεων και τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται σε 15 ημερολογιακές ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στη διεύθυνση www.eprocurement.gov.gr.