Ευάγγελος Μυτιληναίος: Στόχος να επαναλάβουμε τα αποτελέσματα του 2019

Με τα σημερινά (εξαμήνου) αποτελέσματα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο για το 2020 - να επαναλάβουμε τα νούμερα του 2019 που ήταν και τα υψηλότερα που έχουμε πετύχει έως τώρα.

"Εργαζόμαστε σκληρά για να είμαστε κοντά στα περσινά μας αποτελέσματα", επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά την παρουσίαση, χθες, των αποτελεσμάτων εξαμήνου σε οικονομικούς αναλυτές.

"Με τα σημερινά (εξαμήνου) αποτελέσματα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο για το 2020 - να επαναλάβουμε τα νούμερα του 2019 που ήταν και τα υψηλότερα που έχουμε πετύχει έως τώρα. Είμαστε κοντά στο να διατηρήσουμε τη κερδοφορία κοντά στα επίπεδα του 2019 και άρα πιστεύω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μέρισμα, δεδομένων φυσικά των αβεβαιοτήτων που υπάρχουν στη συγκεκριμένη συγκυρία", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στο εξάμηνο σε 145,1 εκατ. ευρώ έναντι 175,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Αντίστοιχα τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν σε 69,3 εκατ. έναντι 81,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ο κ. Μυτιληναίος εκτίμησε ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας θα μείνουν για αρκετό καιρό και ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη. "Η κυβέρνηση παλεύει να συγκρατήσει την ύφεση. Αν είναι μονοψήφιο ποσοστό, θα είναι επιτυχία", τόνισε ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να διοχετευθούν γρήγορα και να υπάρξει σωστή διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης.

Αναφερόμενος στην αγορά ενέργειας σημείωσε πως δεν διαφαίνονται άμεσα εξαγορές - συγχωνεύσεις στον τομέα της προμήθειας. Είπε ότι το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας είναι κρίσιμο θέμα για τη κυβέρνηση και για τη ΔΕΗ. "Είμαστε, πρόσθεσε, ήδη σε συζητήσεις και σε επίπεδο εταιρείας και σε επίπεδο ΣΕΒ". Ανέφερε τέλος ότι τα θετικά αποτελέσματα του τομέα ενέργειας οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πτώση των τιμών του φυσικού αερίου σε επίπεδα, όπως τα χαρακτήρισε, πρωτοφανή.