emea business monitor

Στον ιστότοπο της Βουλής το 2ο τεύχος του περιοδικού “Επί του…περιστυλίου!”

Το εξώφυλλο είναι βασισμένο στον πίνακα "Από τη γη στον ουρανό" του ζωγράφου Δημ. Ανδρεαδάκη, από τη Συλλογή έργων τέχνης της Βουλής των Ελλήνων. Την επιμέλεια της έκδοσης έχουν οι δημοσιογράφοι Θοδωρής Τζαλαβράς, ως συντονιστής και Θωμάς Τσατσης, Γιαννης Φωτούλας και Γιώργος Χρυσικος που αποτελούν και τη συντακτική ομάδα.

Το νέο, 2ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού του κοινοβουλίου “Επί του…περιστυλίου!”, αναρτήθηκε νωρίτερα σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής. Το περιοδικό εκδίδεται ανά 15μερο και αναρτάται κάθε δεύτερη Τρίτη στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων και των φωτογραφιών με αναφορά στην πηγή.

Το εξώφυλλο είναι βασισμένο στον πίνακα “Από τη γη στον ουρανό” του ζωγράφου Δημ. Ανδρεαδάκη, από τη Συλλογή έργων τέχνης της Βουλής των Ελλήνων. Την επιμέλεια της έκδοσης έχουν οι δημοσιογράφοι Θοδωρής Τζαλαβράς, ως συντονιστής και Θωμάς Τσατσης, Γιαννης Φωτούλας και Γιώργος Χρυσικος που αποτελούν και τη συντακτική ομάδα.

Στο 2ο τεύχος οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν για τη στήριξη που παρέχει η Βουλή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία για την υπογραφή και την πορεία υλοποίησης της σύμβασης για τη δωρεά 50 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ με δαπάνες της Βουλής, η κατασκευή των οποίων ολοκληρώνεται ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Επίσης, θα ενημερωθούν για την κοινή εκδήλωση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής και όσα είπαν οι εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την εμπορία ανθρώπων και την ομόθυμη καταδίκη της. 

Με τίτλο “Από τα 6 στα 12 μίλια η αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο”, φιλοξενείται αφιέρωμα στη συζήτηση στη Βουλή των συμφωνιών για την οριοθέτηση ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

 Σε άρθρο του, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, αναφέρεται στην “Ψηφιακή μετάβαση και καινοτομία” και υπογραμμίζει ότι “στόχος και προτεραιότητα της παρούσας διοίκησης είναι η Βουλή να αποτελεί πρότυπο στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, επενδύοντας στο τρίπτυχο: ασφάλεια, λειτουργικότητα, εξωστρέφεια, διότι η Βουλή οφείλει να είναι προσβάσιμη και ανοιχτή στον πολίτη”.

Στο 2ο τεύχος ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για το μήνυμα του 1821 στα Κοινοβούλια και τους δήμους ξένων χωρών, όπου υπάρχουν εκλεγμένα μέλη ελληνικής καταγωγής.

 Επίσης, θα διαβάσει ρεπορτάζ για την ταχύτερη εκταμίευση και καταβολή των αποζημιώσεων των αγροτικών καλλιεργειών από τον ΕΛΓΑ και συγκεκριμένα τον Αύγουστο αντί τον Δεκέμβριο που προγραμματίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο νέο τεύχος υπάρχει ρεπορτάζ για την επέκταση του συρμάτινου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο προκειμένου να αντιμετωπίζονται καλύτερα πιθανές τουρκικές προκλήσεις στο μέλλον.

Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν χρήσιμα στοιχεία για την δραστηριότητα των βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Πότε και σε ποια νομοσχέδια μίλησαν, ποιες ερωτήσεις κατέθεσαν και τι απαντήσεις πήραν καθώς και σε ποιες Ομάδες Φιλίας συμμετέχουν και τέλος, το εξαιρετικό πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.