Η TUI βάζει σε μαύρη λίστα το Λαγανά

Την ίδια στιγμή εντείνονται οι πιέσεις στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να μπει η Ελλάδα στη λίστα των χωρών που είναι σε καραντίνα

Τέλος στις πτήσεις προς τον Λαγανά της Ζακύνθου βάζει η αγγλογερμανική ταξιδιωτική εταιρεία μετά τον εντοπισμό 7 κρουσμάτων κορωνοϊού στην πτήση επιστροφής προς το Κάρντιφ της Ουαλίας. Στη συνέχεια μάλιστα, οι βρετανικές αρχές αποφάσισαν να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και οι 193 επιβάτες της πτήσης.

Ο Andrew Flintham, εκ μέρους της TUI UK and Ireland, δήλωσε: “Ο Λαγανάς είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για τους νέους που παραδοσιακά κάνουν διακοπές σε μεγάλες ομάδες. Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας και των πελατών μας είναι η προτεραιότητά μας και τα πρόσφατα κρούσματα έδειξαν ότι κάποιοι πελάτες δεν ακολουθούν πιστά τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Έτσι, πρέπει εμείς να κάνουμε αυτά που πρέπει να τους προστατεύσουμε αλλά να προστατεύσουμε και τους γύρω τους και έτσι δεν ταξιδεύουμε πλέον προς αυτόν τον προορισμό”.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η απόφαση της εταιρείας αφορά μόνο την περιοχή του Λαγανά και όχι τους άλλους προορισμούς του νησιού των Επτανήσων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ