Εντολή πολέμου από Ερντογάν: “Βουλιάξτε ελληνικό πλοίο”

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τη στιγμή που η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να χτυπήσει πρώτη

Σοκ προκαλεί δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να έδωσε την εντολή για να προχωρήσει ο τουρκικός στρατός σε θερμό επεισόδιο κατά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το “πράσινο φως” στις ένοπλες δυνάμεις να βυθίσουν ελληνικό πλοίο ή να καταρρίψουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Die Welt:

“Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του”.

Με άλλα λόγια, οι Τούρκοι θέλουν να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς όμως να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Αυτά τα σχέδια τα απέρριψαν οι Τούρκοι στρατηγοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να είχαμε ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ