Τι μάσκα θα πρέπει να φοράνε τα παιδιά στο σχολείο;

Ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων εξήγησε πως η μάσκα που θα φορούν τα παιδιά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών

Η εισήγηση της επιστημονικής ομάδας προς το υπουργείο Παιδείας για την εκτεταμένη χρήση μάσκας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα μαζί με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έχει αναχθεί σε κύριο θέμα συζήτησης στην κοινωνία. 

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν προτείνει την χρήση μάσκας από τους μαθητές, είναι ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό. 

Ο κ. Γαργαλιάνος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα και μαζί με αυτές θα δοθούν και σαφείς οδηγίες σε γονείς και καθηγητές. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, τα παιδιά που συγχρωτίζονται με ηλικιωμένους θα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η μεταδοτικότητα από παιδιά σε ενηλίκους είναι μικρή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έως τώρα οι ειδικοί.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, είπε ότι υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς.

“Αν τα κρούσματα αυξηθούν δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα και λειτουργία του σχολείου”, τόνισε. Τα παιδιά θα προαυλίζονται ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις στον ίδιο χώρο. Επίσης, συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου του σχολείου.

Τι μάσκα να φορούν τα παιδιά

Ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων εξήγησε πως η μάσκα που θα φορούν τα παιδιά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Συστήνει, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα και να πλένεται καθημερινά. “Θα δοθούν ακριβείς οδηγίες”, ανέφερε ο κ. Γαργαλιάνος

Συγκεκριμένα, θα γίνουν σποτάκια και ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ