Κίνα: Κανένα κρούσμα στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ, για πρώτη φορά από τα μέσα Ιουλίου

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή δεν επιβεβαιώθηκε κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, για πρώτη φορά από τα μέσα του Ιουλίου.

Η Σιντζιάνγκ είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στη νέα εστία της πανδημίας του κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα.

Το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 19 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου. Σε όλες τις περιπτώσεις, επρόκειτο για “εισαγόμενα” κρούσματα, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Εντοπίστηκαν παράλληλα 37 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, από 16 την προηγουμένη.

Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Άλλοι 28 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 612 ασθενείς, οι 30 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται επισήμως σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.849 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ