Αναπροσαρμογή της παρουσίας της Mitsubishi στην Ευρώπη

Τέλος στην παρουσίαση νέων μοντέλων αποφάσισε να βάλει ο ιαπωνικός κολοσσός
Η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε μια ριζική αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της με στόχο τη μείωση του κόστους, μετά την πρόβλεψη για μία δεύτερη ιδιαίτερα ζημιογόνο χρονιά. Στο πλαίσιο αυτής της αναδιοργάνωσης θα επικεντρωθεί στις κερδοφόρες δραστηριότητές της στην νοτιοανατολική Ασία και θα αναπτύξει την παρουσία της στην Αφρική, τη νότια Αμερική και την Ωκεανία, διατηρώντας φυσικά την παρουσία της στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, αλλά και στην Κίνα μέσω συνεργασιών.   
 
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παρουσίαση νέων μοντέλων (λόγω του σημαντικά αυξημένου κόστους που συνεπάγεται η νέα νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων), κάτι που σημαίνει πως όταν τα υπάρχοντα μοντέλα της (που θα εξακολουθήσουν να πωλούνται) φτάσουν στο τέλος του εμπορικού κύκλου ζωής δεν θα αντικατασταθούν, οπότε η εταιρεία σταδιακά θα σταματήσει τις δραστηριότητες πώλησης νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.   
 
Αντίθετα θα συνεχίσουν κανονικά και μετά το σταμάτημα των πωλήσεων οι δραστηριότητες after sales (πωλήσεις ανταλλακτικών, συντήρηση και επισκευές), όπως διαβεβαίωσε με την ανακοίνωση της η εταιρεία, αλλά και ο επίσημος εισαγωγέας της Mitsubishi στην Ελλάδα, Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ.   
 
Είναι η δεύτερη ιαπωνική εταιρεία που αναγκάζεται να αποχωρήσει από την Ευρώπη λόγω του εξαιρετικά υψηλού κόστους προσαρμογής στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές μετά τη Daihatsu, η οποία επίσης σταμάτησε τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2013, συνεχίζοντας μόνο τις υπηρεσίες after sales.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ