Ιταλία: Παράταση τριών μηνών στην “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” λόγω κορωνοϊού

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “με την παράταση των μέτρων η χώρα θα είναι ασφαλέστερη”.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στη Γερουσία, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώς τα τέλη Οκτωβρίου.

“Με τον τρόπο αυτό η χώρα θα είναι ασφαλέστερη, διότι ο συναγερμός του κορωνοϊού είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη, της οποίας δεν έχουν ακόμη εξαντληθεί οι επιπτώσεις» τόνισε ο Κόντε. Ο Ιταλός Πρωθυπουργός υπογράμμισε ωστόσο ότι “η κυβέρνησή του δεν επιθυμεί να δραματοποιήσει την κατάσταση ή να προκαλέσει αβάσιμο φόβο στους πολίτες”.

Με την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση της Ρώμης θα μπορεί να δημιουργήσει νέες κόκκινες ζώνες, αν καταστεί αναγκαίο, να ορίσει ότι η επαναλειτουργία των σχολείων θα πρέπει να γίνει με τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας, να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δομές και ξενοδοχεία σε περίπτωση δεύτερου κύματος του κορωνοϊού και να αποφασίσει την αναστολή αεροπορικών πτήσεων από και προς χώρες υψηλού κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ