Σερβία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης

Το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύθηκαν 467 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα να εκδοθεί νέα ανακοίνωση από την κυβέρνηση για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Με τα σημερινά αποτελέσματα ο αριθμός όσων έχουν νοσήσει φθάνει πλέον τα 23.730 άτομα.

Ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας στις αρχές Μαρτίου καταγράφηκε σήμερα στην Σερβία, που καλείται να διαχειριστεί αποτελεσματικά την έξαρση των τελευταίων εβδομάδων. Μόνο κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ωρου βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό 467 άνθρωποι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 23.730 (εγχώρια και εισερχόμενα).

Μάλιστα, χθες έχασαν την μάχη για την ζωή άλλοι 8 ασθενείς σε νοσοκομεία όλης της χώρας, με αποτέλεσμα τα θύματα του κορωνοϊού να φθάσουν πλέον τα 534 άτομα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η “θνητότητα ανέρχεται στο 2,25%”.

Επίσης, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται αυτή την στιγμή συνολικά 4.568 ασθενείς εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Σερβία πραγματοποιούνται καθημερινά περισσότερα από 10.000 τεστ για κορωνοϊό ενώ ο συνολικός αριθμός των δειγμάτων που έχει εξεταστεί τους τελευταίους 6 μήνες είναι 621.716, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ