Με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo συναντήθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Στην ατζέντα της συνάντησης οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Τη στήριξη της κυβέρνησης στο σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα, που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για την περιοχή.

Προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου, προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE για την πορεία προετοιμασίας της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και για την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως η οργάνωση της γενικής έκθεσης του Σεπτεμβρίου γίνεται φέτος υπό δύσκολες συνθήκες, αλλά οι πρώτες πληροφορίες που έχει πάρει από συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο είναι ότι “γίνεται εξαιρετική δουλειά, ώστε να υπάρχει η βέλτιστη οργάνωση με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους πολίτες”. Σημείωσε, δε, ότι “η φετινή ΔΕΘ έχει την ιδιαιτερότητα ότι τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία, που έχει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Πρόσθεσε ότι η επικοινωνία του υπουργείου με τη ΔΕΘ-Helexpo AE δεν γίνεται μόνο ενόψει της ΔΕΘ, αλλά έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, αφού “και την προηγούμενη χρονική περίοδο συστηματικά επικοινωνούσαμε για τις παρεμβάσεις που έκανε η ελληνική Πολιτεία, για να βοηθήσει και να χτίσει ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις. Έπρεπε να βοηθήσουμε και τη ΔΕΘ και τους εργαζόμενους εδώ και γι’ αυτό αναλάβαμε από κοινού πρωτοβουλίες, ώστε να είναι και η ΔΕΘ σε αυτούς που βοηθάει η Πολιτεία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”.

Όσον αφορά την ανάπλαση, επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με όρους και βραχυπρόθεσμους -προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία απέναντι σε δυσκολίες- αλλά και μεσομακροπρόθεσμους για να επιτευχθεί υψηλή, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση, ένα πλαίσιο εντός του οποίου εντάσσεται και η ανάπλαση αυτή.

Τον κ. Σταϊκούρα υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης. Όπως επισήμανε ο κ. Τζήκας, η ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, ένα έργο “που το υποστηρίζει συνολικά η πόλη, διακομματικά και διαθεσμικά”, θα αλλάξει τα δεδομένα για την εταιρεία, για την πόλη και για την Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ