Ημερομηνίες εξετάσεων υποψηφίων για την απόκτηση άδειας μηχανοδηγού

Τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων μηχανοδηγών για την απόκτηση ευρωπαϊκής άδειας μηχανοδήγησης διοργανώνει και φέτος, για δεύτερη φορά, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων μηχανοδηγών για την απόκτηση ευρωπαϊκής άδειας μηχανοδήγησης διοργανώνει και φέτος, για δεύτερη φορά, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ).

Οι εξετάσεις για το θεωρητικό μέρος θα διεξαχθούν την Παρασκευή 31-7-2020 στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) ΟΣΕ, ενώ για το πρακτικό μέρος θα διεξαχθούν την Τρίτη 4-8-2020 σε δρομολόγιο επί τμήματος της εθνικής σιδηροδρομικής υποδομής, με αφετηρία τον Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Στις εξετάσεις αναμένεται να συμμετάσχουν 24 υποψήφιοι μηχανοδηγοί των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων PEARL, RCLG και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι περάτωσαν με επιτυχία τα αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης στο αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο του ΟΣΕ. Πέρυσι έλαβαν μέρος 68 υποψήφιοι μηχανοδηγοί της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης (ΣΕ) ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις θα λάβουν «ευρωπαϊκή» άδεια μηχανοδηγού, η οποία πληροί τις προδιαγραφές του Παραρτήματος Ι του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 36/2010, εκδίδεται στην ελληνική γλώσσα από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και εκτυπώνεται από τη Διεύθυνση Ελέγχου Εγγράφων Ασφάλειας (πρώην Διεύθυνση Διαβατηρίων) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Είναι προφανές ότι η παραγωγή νέων "ευρωπαϊκών" αδειών μηχανοδηγού, μετά από την προβλεπόμενη εκπαίδευση και εξέταση, δηλώνει τη συνεχή συμμόρφωση της χώρας μας με τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου και συγχρόνως συμβάλλει στο άνοιγμα και στην ανάπτυξη της ελληνικής σιδηροδρομικής αγοράς, μειώνοντας συνεχώς εμπόδια και φραγμούς», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η ΡΑΣ.