Βουτιά 9% για τη μετοχή του Netflix μετά τα αποτελέσματα

Ωστόσο, η μετοχή του κινείται αρνητικά, λόγω του guidance για τους νέους συνδρομητές που είναι μισοί από αυτούς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μεγάλη άνοδο των χρηστών ανακοίνωσε το Netflix το δεύτερο τρίμηνο, καθώς ο κόσμος παγκοσμίως έμεινε στο σπίτι λόγω των lockdown για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η μετοχή του κινείται αρνητικά, λόγω του guidance για τους νέους συνδρομητές που είναι μισοί από αυτούς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η δημοφιλής πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο δεν κατάφερε να έχει κέρδη ανά μετοχή σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις, λόγω εφάπαξ χρέωσης στην Καλιφόρνια που σχετίζεται με με πιστώσεις φόρου έρευνας και ανάπτυξης.

Ωστόσο, η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις όσον αφορά τα έσοδα και τους παγκόσμιους επί πληρωμή συνδρομητές.

Είχε κέρδη $1,59 ανά μετοχή έναντι προσδοκίας των αναλυτών της Refinitiv για $1,81.

Tα έσοδα έφτασαν στα 6,15 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 6,08 δισ.

Οι χρήστες που πληρώνουν συνδρομή παγκοσμίως έφτασαν τα 10,09 εκατ. έναντι πρόβλεψης για 8,26 εκατ. σύμφωνα με το FactSet.

Επιπλέον, το Netflix παρείχε guidance για το τρίτο τρίμηνο, λέγοντας ότι τα έσοδα θα φτάσουν στα 6,33 δισ. -χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 6,40 δισ. , ενώ τα κέρδη στα $2,09 ανά μετοχή, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 2,01 δολάρια.

Αναμένει ωστόσο 2,5 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές για το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 5,27 εκατ.

Η μετοχή του υποχωρεί 9% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, στα 479,20 δολάρια.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα προήγαγε χθες τον υπεύθυνο περιεχομένου της, τον Τεντ Σαράντος, στη θέση του συνδιευθύνοντος συμβούλου. Έτσι, ο Σαράντος που έχει εμπειρία 20 χρόνων εργασίας στην εταιρία, προδιαγράφεται για να διαδεχτεί τον ιδρυτή της, τον Ριντ Χάστινγκς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ