Απρόσμενη αύξηση εισαγωγών και εξαγωγών στην Κίνα τον Ιούνιο

Οπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 2,7% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ η αγορά προέβλεπε πτώση τους κατά 10%.

Ανοδικά κινήθηκαν τον Ιούνιο οι εισαγωγές στην Κίνα, για πρώτη φορά από τότε που η κρίση του κορωνοϊού παρέλυσε την οικονομία της χώρας, καθώς η ζήτηση για εμπορεύματα αυξήθηκε με την υποστήριξη των μέτρων τόνωσης που έλαβε η κινεζική κυβέρνηση, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι εξαγωγές, δείχνοντας πως η ανάκαμψη αποκτά δυναμική.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 2,7% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ η αγορά προέβλεπε πτώση τους κατά 10%. Τον προηγούμενο μήνα, οι εισαγωγές είχαν μειωθεί κατά 16,7%.

Οι εξαγωγές επίσης αυξήθηκαν απρόσμενα, κατά 0,5%, κάτι που υποδηλώνει πως η παγκόσμια ζήτηση αρχίζει να αυξάνεται και πάλι καθώς πολλές χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των εξαγωγών κατά 1,5%, μετά από την πτώση του 3,3% που είχε σημειωθεί τον Μάιο.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 11,3% τον Ιούνιο, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε στα 29,41 δισ. δολάρια, από 27,89 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ