ΠΟΥ: “Ο κορωνοϊός είναι πια εκτός ελέγχου”

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν για να διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια.

Δραματική έκκληση για μη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού κάνει ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος αναφέρει ότι ο ιός είναι πια ανεξέλεγκτος. 

Με τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει να αυξάνονται δραματικά ύστερα από το άνοιγμα των συνόρων και το χαλάρωμα των μέτρων, ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια, αυξανόμενα με εκθετικό βαθμό, καθώς μόλις πριν από 1,5 μήνα ήταν στα μισά. 

Την ίδια στιγμή, η πανδημία “σαρώνει την Αμερική με ΗΠΑ και Βραζιλία να έχουν τη θλιβερή πρωτιά σε κρούσματα και νεκρούς. Όπως ανέφερε σε δήλωση του ο Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο “στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κι ότι η κατάσταση “επιδεινώνεται”. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 11,8 εκατομμύρια κρούσματα ανά την υφήλιο”.

Επίσης διευκρίνισε ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν για να διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ