Συναγερμός στον Προμαχώνα μετά από τουλάχιστον 29 εισαγόμενα κρούσματα

Το πακέτο των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί περιλαμβάνει ακόμα και κλείσιμο συνόρων, ενώ σίγουρα θα προβλέπει εντατικοποίηση των τεστ σε εποχιακά εργαζόμενους από βαλκανικές χώρες. 

Σε συναγερμό είναι οι ελληνικές αρχές, καθώς η κατάσταση στον Προμαχώνα έχει αρχίσει και γίνεται ανεξέλεγκτη με τους ξένους επισκέπτες να βρίσκονται “σωρηδόν” θετικοί στον κορωνοϊό. 

Μόνο σήμερα εντοπίστηκαν τουλάχιστον 29 νέα κρούσματα στους συνοριακούς ελέγχους από τις ελληνικές αρχές. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία και πρόκειται για αποτελέσματα δειγματοληψιών που έγιναν χθες Πέμπτη. 

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει τηλεδιάσκεψη τόσο με κορυφαίους υπουργούς όσο και κλιμάκια του στρατού, ύστερα από την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε πολύ αυστηρά τοπικά (αλλά όχι μόνο) lockdown προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση, ενώ δεδομένη θεωρείται και παρέμβαση της κυβέρνησης  κυρίως για την εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και για την τήρηση των μέτρων προστασίας σε καταστήματα, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, μέσα μεταφοράς κτλ., αφού ο βαθμός διασποράς του ιού μεγαλώνει όσο αυξάνονται τα κρούσματα.

Το πακέτο των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί περιλαμβάνει ακόμα και κλείσιμο συνόρων, ενώ σίγουρα θα προβλέπει εντατικοποίηση των τεστ σε εποχιακά εργαζόμενους από βαλκανικές χώρες. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Μαξίμου έχει ζητήσει από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Πολιτική Προστασία εισηγήσεις για τη λήψη μέτρων, τα οποία θα εξεταστούν σε νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την Κυριακή, αμέσως μετά την επιστροφή του από τη διήμερη περιοδεία σε Άρτα και Κέρκυρα. Έως τότε θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα περίπου 50.000 τεστ που έγιναν σε επισκέπτες στις πύλες εισόδου της χώρας τις προηγούμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ