Ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές διακοπές οι Αθηναίοι

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο από τις 6:45 μέχρι τις 7:30, τουλάχιστον τέσσερα πλοία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από την πύλη Ε7, όπως μετέδωσε το Open.

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί της Παρασκευής, καθώς σε εξέλιξη είναι η πρώτη έξοδος των Αθηναίων για το καλοκαίρι εν μέσω κορωνοϊού.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο από τις 6:45 μέχρι τις 7:30, τουλάχιστον τέσσερα πλοία ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από την πύλη Ε7, όπως μετέδωσε το Open.

Την ίδια στιγμή, μποτιλιάρισμα επικρατούσε έξω από το λιμάνι του Πειραιά, με τις αρμόδιες Αρχές να συμβουλεύουν όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν να ξεκινήσουν νωρίτερα, σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως είναι αναμενόμενο, η φετινή έξοδος του καλοκαιριού σημαδεύεται από τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, με πολλούς επιβάτες να φορούν μάσκες και να κρατούν τα ειδικά ερωτηματολόγια που πρέπει να συμπληρώσουν πριν ταξιδέψουν.

Τα μέτρα που ισχύουν στα λιμάνια λόγω κορωνοϊού

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών είναι 60% για τα πλοία χωρίς καμπίνες και 65% για πλοία με καμπίνες.

Στις καμπίνες επιτρέπεται να βρίσκονται μέχρι δύο άτομα, ενώ τέσσερα άτομα επιτρέπονται αν πρόκειται για οικογένεια ή Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) με τον συνοδό τους.

Πέραν του ανώτατου ορίου των επιτρεπόμενων επιβατών, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να θερμομετρούνται, να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο και να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου.

Παράλληλα, στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας.

Την ίδια ώρα, στα αεροπορικά καθίσματα εφαρμόζεται ειδική διάταξη, προκειμένου να προβλέπονται τέσσερα κενά καθίσματα ανά ένα κατειλημμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ