“Έσπασε το φράγμα” των 300.000 αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια

Περισσότερες από 300.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις έχουν υποβληθεί την για το ενισχυμένο και διευρυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2020-2021, όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59.

Επίσης, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποπληρωμής των τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών εταιριών που θα ενταχτούν στο πρόγραμμα, αποφασίστηκε, για πρώτη φορά, η αποπληρωμή τους να ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών. Με αυτό τον τρόπο, συντομεύεται θεαματικά η αποπληρωμή των παρόχων, λειτουργώντας ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ. Τέλος, προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.