Ινδία: Νέα επικίνδυνη φάση αύξησης κρουσμάτων

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 16.475, με 380 νέους θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Η Ινδία έχει καταγράψει 19.400 κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό κρουσμάτων στις 548.318 , όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 16.475, με 380 νέους θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Η κατάσταση οξύνεται καθώς η χώρα μπαίνει σε νέα επικίνδυνη φάση, κάτι που θέτει υπό τεράστια πίεση το σύστημα υγείας.

Πριν λίγες ημέρες, ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εκθείασε την γιόγκα ως έναν τρόπο δημιουργίας μιας “προστατευτικής ασπίδας” κατά του κορωνοϊού καθώς η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Μόντι, ο οποίος κάνει συστηματικά γιόγκα από χρόνια, έδωσε αυτή την συμβουλή με μήνυμά του στο YouTube ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα, την προσεχή Κυριακή.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής πουθενά στον κόσμο δεν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για την COVID-19 ή για τον κορωνοϊό”, είπε ο Μόντι στο βίντεο που αναρτήθηκε χθες.

“Και αυτός είναι ο λόγος που αυτή τη στιγμή μόνο μια ισχυρή ανοσία μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτική ασπίδα ή ως σωματοφύλακας δικός μας και της οικογένειάς μας…η γιόγκα είναι ο έμπιστος φίλος μας στο χτίσιμο αυτής της προστατευτικής ασπίδας (ανοσίας)”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ